Chef John ' s Make-Ahead Turkey Gravy
Chef John ' s Make-Ahead Turkey Gravy może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 280 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz seler, skrzydełka z indyka, sól i mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make - Ahead Turkey Gravy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Cebulę, marchew, seler i olej roślinny połączyć w dużej patelni i wrzucić do herbu.
Na wierzch warzyw ułożyć skrzydełka z indyka
Umieść patelnię w rozgrzanym piekarniku i gotuj, aż skrzydełka indyka będą rumiane, a warzywa karmelizowane i zmiękczone, 45 do 60 minut.
Przelej skrzydełka z indyka i warzywa do dużego garnka.
Umieść patelnię na palniku kuchennym na średnim ogniu.
Wlać 2 łyżki zimnej wody do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki.
Przenieś mieszaninę do garnka i dodaj 10 szklanek zimnej wody, tymianku i czosnku.
Doprowadzić mieszankę skrzydełek indyka do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż mięso spadnie z kości, o 3 godziny. Przez cały proces odtłuścić tłuszcz z indyka i odstawić 2 łyżki stołowe.
Odcedzić wywar z indyka i zarezerwować 6 filiżanek wywaru; wyrzucić wszystkie części stałe.
Masło i 2 łyżki tłuszczu z indyka rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Posypać mąką i gotować, ubijając stale, aż zacznie pachnieć jak gotowane ciasto crust, 2 do 3 protokół. Powoli wlać wywar z indyka, ciągle ubijając. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować na wolnym ogniu, aż grube i rozgrzane przez, o 5 protokół. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne do smaku.