Chef John ' s Make-Ahead Turkey Gravy

Chef John ' s Make-Ahead Turkey Gravy
Chef John ' s Make-Ahead Turkey Gravy może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 280 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz seler, skrzydełka z indyka, sól i mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make - Ahead Turkey Gravy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cebulę, marchew, seler i olej roślinny połączyć w dużej patelni i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Na wierzch warzyw ułożyć skrzydełka z indyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
WarzywaWarzywa
4
Umieść patelnię w rozgrzanym piekarniku i gotuj, aż skrzydełka indyka będą rumiane, a warzywa karmelizowane i zmiękczone, 45 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Przelej skrzydełka z indyka i warzywa do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Umieść patelnię na palniku kuchennym na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiecPiec
7
Wlać 2 łyżki zimnej wody do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przenieś mieszaninę do garnka i dodaj 10 szklanek zimnej wody, tymianku i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Doprowadzić mieszankę skrzydełek indyka do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż mięso spadnie z kości, o 3 godziny. Przez cały proces odtłuścić tłuszcz z indyka i odstawić 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
KościKości
MięsoMięso
10
Odcedzić wywar z indyka i zarezerwować 6 filiżanek wywaru; wyrzucić wszystkie części stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
11
Masło i 2 łyżki tłuszczu z indyka rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Posypać mąką i gotować, ubijając stale, aż zacznie pachnieć jak gotowane ciasto crust, 2 do 3 protokół. Powoli wlać wywar z indyka, ciągle ubijając. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować na wolnym ogniu, aż grube i rozgrzane przez, o 5 protokół. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Turcja StadoTurcja Stado
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn