Chef John 's Fisherman' s Pie

Chef John 's Fisherman' s Pie
Chef John 's Fisherman' s Pie jest pescatarian przepis z 6 porcjami. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 34g białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, sok z cytryny, pieprz cayenne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chef John 's Shepherd' s Pie, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Sałatka szefa kuchni Johna Waldorfa.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel osolonej wody i do wrzenia; dodać ziemniaki russet do wrzącej wody i gotować, aż bardzo miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak RussetZiemniak Russet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dobrze spuścić. Mash w 3 łyżki masła, aż dokładnie połączone. Doprawić gałką muszkatołową, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne do smaku. Rozgnieść 1/2 szklanki mleka do mieszanki ziemniaków, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
ZiemniakZiemniak
MlekoMleko
SólSól
3
Skropić oliwę w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, dodać szpinak i doprawić dużą szczyptą soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak zwiędnie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzpinakSzpinak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Przenieść do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać 3 łyżki masła i mąki w rondlu na średnim ogniu; ubić mieszaninę na gładką pastę. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina ma orzechowy zapach i jest lekko rumiany, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać posiekany czosnek; ubijać do pachnącego, 10 do 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubić 1 szklankę zimnego mleka do mieszanki mąki; gotować, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
W pozostałym 1 szklance mleka i skórce z cytryny ubijamy. Biały sos przyprawić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, stale ubijając; doprawić solą. Włącz ciepło do bardzo niskiego poziomu i utrzymuj SOS ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SOSSOS
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 1 łyżką masła 8x12-calowe danie zapiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PiekarnikPiekarnik
10
Doprawić maślaną patelnię solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Filety z dorsza bez kości ułożyć na patelni w jednej warstwie. Topy filetów doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Filety Z DorszaFilety Z Dorsza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Szpinak rozprowadzić równomiernie na rybie i skropić sokiem z cytryny. Łyżka białego sosu na szpinaku; dać danie zapiekanki kilka krany i wstrząsy, aby wyeliminować pęcherzyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzpinakSzpinak
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
13
Upuść puree ziemniaczane, usypując łyżki na zapiekance i rozłóż płynnie do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Umieść naczynie na obramowanej blasze do pieczenia złapać wycieki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
15
Piec w nagrzanym piekarniku do bulgotania, o 40 protokół. Włącz brojlery piekarnika i broil, aż skorupa ziemniaczana ma złoty brązowy wierzch, o 2 protokół. Ryby powinny łatwo płatkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
16
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
17
Dekoruj posypką szczypiorku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia53
Magazyn