Chef John 's Fisherman' s Pie
Chef John 's Fisherman' s Pie jest pescatarian przepis z 6 porcjami. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 34g białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę, sok z cytryny, pieprz cayenne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 24 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Chef John 's Shepherd' s Pie, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Sałatka szefa kuchni Johna Waldorfa.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel osolonej wody i do wrzenia; dodać ziemniaki russet do wrzącej wody i gotować, aż bardzo miękkie, o 20 protokół.
Dobrze spuścić. Mash w 3 łyżki masła, aż dokładnie połączone. Doprawić gałką muszkatołową, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne do smaku. Rozgnieść 1/2 szklanki mleka do mieszanki ziemniaków, aż będzie gładka.
Skropić oliwę w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, dodać szpinak i doprawić dużą szczyptą soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak zwiędnie, o 1 minutę.
Przenieść do miski wyłożonej papierowymi ręcznikami, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci.
Rozgrzać 3 łyżki masła i mąki w rondlu na średnim ogniu; ubić mieszaninę na gładką pastę. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina ma orzechowy zapach i jest lekko rumiany, około 2 minut.
Dodać posiekany czosnek; ubijać do pachnącego, 10 do 20 sekund.
Ubić 1 szklankę zimnego mleka do mieszanki mąki; gotować, aż zgęstnieje.
W pozostałym 1 szklance mleka i skórce z cytryny ubijamy. Biały sos przyprawić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, stale ubijając; doprawić solą. Włącz ciepło do bardzo niskiego poziomu i utrzymuj SOS ciepły.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 1 łyżką masła 8x12-calowe danie zapiekane.
Doprawić maślaną patelnię solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Filety z dorsza bez kości ułożyć na patelni w jednej warstwie. Topy filetów doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Szpinak rozprowadzić równomiernie na rybie i skropić sokiem z cytryny. Łyżka białego sosu na szpinaku; dać danie zapiekanki kilka krany i wstrząsy, aby wyeliminować pęcherzyki.
Upuść puree ziemniaczane, usypując łyżki na zapiekance i rozłóż płynnie do przykrycia.
Umieść naczynie na obramowanej blasze do pieczenia złapać wycieki.
Piec w nagrzanym piekarniku do bulgotania, o 40 protokół. Włącz brojlery piekarnika i broil, aż skorupa ziemniaczana ma złoty brązowy wierzch, o 2 protokół. Ryby powinny łatwo płatkować.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Dekoruj posypką szczypiorku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.