Cheddar i zupa piwna
Cheddar i zupa piwna to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 868 kalorii, 33g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Zupa Piwna Cheddar, Zupa Piwna Cheddar, oraz Zupa Piwna Cheddar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 F. roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, seler, marchew i czosnek. Gotować, aż zmięknie, 5 do 7 protokół. Ciągle mieszając, dodaj mąkę i gotuj przez 3 minuty; mieszanina zbryla się. Ciągle mieszając, dodaj bulion powoli i gotuj, aż powstanie gęsta, gładka pasta, 3 minuty. Wciąż mieszając, powoli dodaj mleko, a następnie piwo. Gotować, aż piana opadnie i mieszanina lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Dodać Cheddar, sól, pieprz, cukier, i ostry sos (jeśli jest używany) i gotować na wolnym ogniu przez 20 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Ostudzić przez 5 minut.Tymczasem, cienko pokroić bagietkę. Ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować olejem.
Piec na złoty kolor, 13 do 15 minut. Kadzi zupę do poszczególnych misek i top z dodatkowych startego Cheddar i plastry bagietki.Wskazówka: używaj piwa o lekkim smaku, takiego jak lager lub pale ale. Im ciemniejsze piwo, tym bardziej gorzka zupa będzie smakować.