Chard-lub Collard-owinięte Polenta-Chile Tamale pakiety z " Heart of the Plate
Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, polentę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Atak serca na talerzu + zjedz żółtka, Lablabi (Tunezyjska zupa z ciecierzycy) z " serca talerza, oraz Grillowany chleb i sałatka z kapusty z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i figami, z " serca talerza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić na dużym garnku z wodą do wrzenia.
W międzyczasie umieść średni rondel na średnim ogniu przez około minutę, następnie dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i zawiruj, aby pokryć patelnię. Wrzucić cebulę i kminek i gotować, mieszając, przez około 5 minut, aż cebula zmięknie.
Dodaj chili, sól, i trochę pieprzu i smażyć przez kolejne 5 protokół, lub aż chili zmięknie.
Dodaj kolejną łyżkę oleju, w razie potrzeby, i posypać polenta, mieszając do herbu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i smażyć mieszaninę przez 5 minut lub tak, aż ziarna stają się lekko Tasty.
Gdy woda się zagotuje, dodaj 3 filiżanki, 1 filiżankę na raz, do mieszaniny polenty, mieszając ją, a następnie pokrywając rondel między dodatkami, aby polenta wchłonęła ją (tak, jakbyś robił risotto, ale z mniejszym mieszaniem). Powinno to zająć około 10 minut. (Pozostaw pozostałą wodę gotującą się w garnku na kuchence.) Gdy 3 filiżanki są włączone i mieszanina jest miękka, 6 do 8 minut, wyjąć go z ognia i natychmiast wymieszać z serem. Odstawić, przykryć.
Podnieś każdy liść chard lub collard, jeden po drugim, przytrzymaj go za łodygę i zanurz cały liść we wrzącej wodzie, aż do podstawy, utrzymując go tam, aż kręgosłup stanie się wystarczająco elastyczny, aby zginać się bez pękania, 20 do 30 sekund, w zależności od wielkości. Otrząśnij nadmiar wody i ułóż blanszowane liście na talerzu. Osuszyć je ręcznikami i przy użyciu nożyczek przyciąć łodygi u podstawy liści i wyrzucić.
Aby złożyć opakowania, umieść około 1/4 szklanki nadzienia (nieco więcej dla większych liści; mniej dla mniejszych) w pobliżu dna każdego liścia i zwinąć go szczelnie, składając po bokach.
Umieść wszystkie wypełnione liście szew stronie w dół na talerzu. Jeśli masz resztki nadzienia, trzymaj je pod ręką.
Krótko przed podaniem, umieścić dużą patelnię (10 - do 12-calowy) na średnim ogniu przez około minutę, a następnie dodać około 1/2 łyżki oliwy z oliwek i zawirować do pokrycia patelni.
Dodaj pakiety i smażyć po obu stronach w sumie 5 do 8 protokół, lub do ogrzania przez. (Można również podsmażyć resztki nadzienia lub podgrzać w kuchence mikrofalowej i podawać pod spodem lub posypane na wierzchu.)
Paczki podawać na gorąco lub na ciepło.
Dodaj do nadzienia świeżo rozdrobnioną słodką kukurydzę
Dekoruj plasterkami awokado i limonki
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.