Chana Masala (Pikantny Indyjski Ciecierzyca)

Chana Masala (Pikantny Indyjski Ciecierzyca)
Przepis Chana Masala (Pikantny Indyjski ciecierzyca) jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie niesamowity bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Za 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś proszek kolendry, kurkumę, paprykę chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj chana masala, jak zrobić południowoindyjską Chana masala, Ciecierzyca z Garam Masala, oraz Dymny Żółty groszek Split (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zmiel cebulę, pomidor, imbir, czosnek i paprykę chile razem w robocie kuchennym na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć liście laurowe na gorącym oleju, aż będą pachnące, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wlej pastę na patelnię i gotuj, aż olej zacznie oddzielać się od mieszanki i będzie złotobrązowy, 2 do 3 minut. Dopraw mieszankę chili w proszku, kolendrą, proszkiem, gram masala, kurkumą i solą; gotuj i mieszaj, aż będzie bardzo gorąca, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wmieszaj wystarczającą ilość wody do mieszanki, aby uzyskać gęsty sos; doprowadzić do wrzenia i wymieszać ciecierzycę z sosem. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż ciecierzyca się podgrzeje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Udekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje najlepsze typy dla Azji. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Dobrze komponuje się z subtelnie pikantnymi potrawami, a także uzupełnia peklowaną szynkę i wędliny. Ciesz się świeżymi ciętymi owocami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn