Chai-Spiced Hot Chocolate
Need a bezglutenowy i wegetariański napój? Chai-Spiced Hot Chocolate może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 196 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, strąki kardamonu, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Spróbuj Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, Chai Spiced Drinking Chocolate, oraz Easy Chai-Spiced Dark Chocolate Orange Mousse for One dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pierwsze 4 składniki w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnij worek i zmiażdż przyprawy na małe kawałki za pomocą wałka do ciasta lub młotka do mięsa.
Połącz pokruszone przyprawy, mleko, brązowy cukier i imbir w średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu 8 minut, mieszając, aż cukier rozpuści się i na krawędzi rondla utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 15 minut.
Dodać kakao do mieszanki mlecznej i wymieszać. Gotować mieszaninę na średnim ogniu 2 minuty, stale mieszając, aż do wymieszania. Przecedzić mieszaninę przez sito i podawać natychmiast.
W razie potrzeby udekoruj cynamonem.