Ceviche z krewetkami to danie główne Ameryki Łacińskiej. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 223 kalorie, 25g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 3525 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kolendry, sól, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ceviche de Camarón con Coco (Ceviche z krewetek kokosowych), Ceviche de Camaron (krewetkowy koktajl Ceviche), oraz Ceviche de Camarones (Kolumbijska Krewetka Ceviche).
Instrukcje
1
Gotuj krewetki: w dużym garnku zagotuj 4 ćwiartki wody, osolone 2 łyżkami soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodaj krewetki i gotować przez 1 minutę do 2 minut max, w zależności od wielkości krewetek. (Nadmierne gotowanie krewetek zmieni je w gumowate.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Usuń krewetki łyżką szczelinową i umieść w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Pokrój krewetki, wymieszaj z sokiem z limonki i cytryny:
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
5
Odcedzić krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Pokroić każdy kawałek krewetki na pół, lub na kawałki cala długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Umieść krewetki w szklanej lub ceramicznej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wymieszać z limonką i sokiem z cytryny. Przykryć i przechowywać w lodówce przez pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
9
Wymieszać w posiekanej czerwonej cebuli i Serrano chile. Przechowywać w lodówce dodatkowe pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
10
Tuż przed podaniem dodaj kolendrę, ogórek i awokado.
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.