Cassoulet z kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 867 kalorii, 54g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś zmielone goździki, cukier, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Cassoulet z kiełbasą i kurczakiem, Cassoulet Z Kiełbasą Wędzoną, oraz Cassoulet z jagnięciną i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić fasolę w dużym garnku i dodać wystarczająco zimnej wody, aby pokryć przez 2 cale; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę, a następnie odcedzić. Całe goździki wbić na połówki cebuli; dodać do garnka wraz z marchewką, selerem i pancettą. Zawiń tymianek, pietruszkę i liście laurowe w kawałek gazę, zawiąż sznurkiem kuchennym i dodaj do garnka; przykryj wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki Całe
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)
4
Nestle kiełbasę w fasoli; dodać wodę do pokrycia, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Dodać główki czosnku, wyciąć stronę w dół. Przykryć i gotować, aż fasola są po prostu miękkie, ale nadal trzymać swój kształt, obracając kiełbasę w połowie, 20 do 30 protokół. Odkryć i ostudzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
W międzyczasie zrobić mięso: wrzucić jagnięcinę do miski z cukrem, oregano, cynamonem, gałką muszkatołową, zmielonymi goździkami, cayenne, 1 łyżką oliwy z oliwek i solą oraz 1 łyżeczką czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki Mielone
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Dodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
7
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować jagnięcinę, aż zbrązowieje, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
8
Dodać pancetta do garnka; gotować, mieszając, aż tłuszcz renderuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż lekko złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodaj pomidory, wino, pastę pomidorową, porcinis i skórkę pomarańczową, a następnie wróć jagnięcinę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Skórka Pomarańczowa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Wytnij rundę pergaminu i połóż bezpośrednio na powierzchni mięsa. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć pokrywką i gotować, aż jagnięcina będzie miękka, około 2 godzin. (Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)
12
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej; przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
13
Odtłuścić tłuszcz z mieszanek fasoli i jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
14
Z fasoli wyjąć główki kiełbasy i czosnku. Kiełbasę pokroić na kawałki i wycisnąć ząbki czosnku ze skórek; odstawić. Wyrzucić saszetkę ziołową, marchew, seler i połówki cebuli z fasoli. Odrzuć skórkę pomarańczową z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Skórka Pomarańczowa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
15
Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść około połowy fasoli do dużego holenderskiego pieca i top z jagnięciną (tylko fasola i jagnięcina, nie płyn).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Funt Udek Z Kurczaka
16
Dodaj pokrojoną kiełbasę i ząbki czosnku, a następnie pozostałą fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
17
Wlać cały płyn z mieszaniny jagnięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
18
Dodaj wystarczającą ilość płynu do gotowania fasoli, aby pokryć, jeśli to konieczne.
19
Umieścić holenderski piekarnik na średnim ogniu i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, odkryte, o 40 protokół. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. pulsuj chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać grube okruchy. Wymieszać z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.