Capsicum Besan Sabji (smażona papryka i mąka z ciecierzycy)
Capsicum Besan Sabji (Stir-Fried papryka i ciecierzyca mąka Stir-Fry) może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje 79 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek chili, mielony kminek, mąkę z ciecierzycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Capsicum Senagapindi Kura ~ Andhra Style Capsicum Besan Stir Fry, Capsicum Zunka-Capsicum Besan Subzi lub Fry / Capsicum s, oraz Łatwe smażenie brokułów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy, czerwone chili, kminek, kolendrę i szczyptę soli.
Umieść tę przyprawową mieszankę mąki w żeliwnej patelni i gotuj na średnim ogniu, aż będzie pachnący, ale nie rumiany, o 1 minutę.
Powrót do patelni na średnim ogniu i rozgrzać olej lub ghee, aż się połysk.
Dodać nasiona gorczycy i gotować, mieszając, aż rozpryskują, o 30 sekund.
Dodać cebulę i smażyć, aż lekko miękki, ale nie rumiane, o 1 minutę.
Dodać posiekaną paprykę, szczyptę soli i mieszać, aż pachnące i mieszaninę jest pokryta ghee / olej, o 1 minutę. Zmniejszyć ogień do niskiej i pozostawić soki z papryki gotować przez, o 5 protokół. Mieszać w odstępach czasu, aby upewnić się, że nie przykleja się do patelni.
Gdy papryka zmięknie, dodać przyprawy wymieszać mąkę i energicznie wymieszać mąkę z olejem i sokami na patelni, aż będzie przypominać konsystencję jajecznicy, około 1 minuty. Zatrzymaj mieszanie i pozwól naczyniu gotować przez 1 minutę dłużej. Doprawić do smaku solą.
Podawać na gorąco z rotisem i doprawić tadką.