Calas Fried Rice Fritters

Calas Fried Rice Fritters
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj smażonego ryżu Calas. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Ten przepis służy 36 i kosztuje 17 centów za porcję. Jeśli masz mielony cynamon, olej z orzeszków ziemnych, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Calas, New Orleans Calas, oraz Smażone Na Patelni Placki Z Cukinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ryż, wymieszać raz, zmniejszyć ogień do niskiej, i przykryć patelnię, gotowanie 18 do 20 minut lub aż ziarna ryżu są pulchne i puch od siebie widelcem. Ryż przełożyć na pergamin-wyłożoną blachą do pieczenia i ostudzić przez 15 minut, a następnie przelać do plastikowego pojemnika (nie pakować). Przykryj folią i wyłup kilka otworów w górnej części. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RyżRyż
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
3
Wlać wystarczającą ilość oleju arachidowego do dużego garnka, aby napełnić go do głębokości 2 1/2 do 3 cali i doprowadzić do temperatury między 350 ° F A 182° na średnim ogniu. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
4
Gdy olej się nagrzewa, umieść mąkę, proszek do pieczenia i cynamon w średniej misce. Używając miksera stojącego lub miksera ręcznego, ubić jajka, cukier i wanilię na dużej prędkości, aż do spienienia i potrojenia objętości, 1 1/2 do 2 minut. Przesiać połowę suchych składników, dodać sól i wymieszać na małej prędkości, aż pozostanie tylko kilka suchych smug. Przesiej pozostałe suche składniki i wymieszaj na małej prędkości przez kilka obrotów, następnie dodaj ryż i wymieszaj, aż ciasto z placka po prostu połączy się w luźną, z grubsza teksturowaną kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
RyżRyż
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Gdy olej będzie gorący, zanurz łyżeczkę w gorącym oleju, a następnie w cieście i wyjmij czubatą łyżeczkę herbaty. Trzymać łyżkę blisko oleju i niech ciasto spływać i do oleju. Powtórz z pozostałym cieście; za pomocą łyżki szczelinowej, od czasu do czasu obrócić i upiec placki, pozwalając im stać się złocisto-brązowymi ze wszystkich stron. (Smażyć placki w dwóch partiach, jeśli garnek się przepełni.) Jeśli temperatura oleju spadnie poniżej 350 ° F, zwiększ ciepło do średnio-wysokiej. Gdy placki będą złocisto brązowe, przełożyć je na przygotowany talerz, aby lekko ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
6
Podawać na małym talerzu skropionym dużą ilością syropu trzcinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z Trzciny CukrowejSyrop Z Trzciny Cukrowej
7
Tip
8
Zwykle robię calas, gdy mam resztki ryżu w lodówce-czy to z poniedziałkowej czerwonej fasoli, czy chińskiej na wynos. Jeśli używasz resztek ryżu, dodaj 1 1/2 szklanki gotowanego, zimnego ryżu do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola CzerwonaFasola Czerwona
RyżRyż
9
Od DamGood
10
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu David Guas i Raquel Pelzel, © November 2009 Taunton Press
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn