Calas Fried Rice Fritters
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj smażonego ryżu Calas. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Ten przepis służy 36 i kosztuje 17 centów za porcję. Jeśli masz mielony cynamon, olej z orzeszków ziemnych, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Calas, New Orleans Calas, oraz Smażone Na Patelni Placki Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować 1 szklankę wody i szczyptę soli.
Dodać ryż, wymieszać raz, zmniejszyć ogień do niskiej, i przykryć patelnię, gotowanie 18 do 20 minut lub aż ziarna ryżu są pulchne i puch od siebie widelcem. Ryż przełożyć na pergamin-wyłożoną blachą do pieczenia i ostudzić przez 15 minut, a następnie przelać do plastikowego pojemnika (nie pakować). Przykryj folią i wyłup kilka otworów w górnej części. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do 2 dni.
Wlać wystarczającą ilość oleju arachidowego do dużego garnka, aby napełnić go do głębokości 2 1/2 do 3 cali i doprowadzić do temperatury między 350 ° F A 182° na średnim ogniu. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami i odstaw na bok.
Gdy olej się nagrzewa, umieść mąkę, proszek do pieczenia i cynamon w średniej misce. Używając miksera stojącego lub miksera ręcznego, ubić jajka, cukier i wanilię na dużej prędkości, aż do spienienia i potrojenia objętości, 1 1/2 do 2 minut. Przesiać połowę suchych składników, dodać sól i wymieszać na małej prędkości, aż pozostanie tylko kilka suchych smug. Przesiej pozostałe suche składniki i wymieszaj na małej prędkości przez kilka obrotów, następnie dodaj ryż i wymieszaj, aż ciasto z placka po prostu połączy się w luźną, z grubsza teksturowaną kulkę.
Gdy olej będzie gorący, zanurz łyżeczkę w gorącym oleju, a następnie w cieście i wyjmij czubatą łyżeczkę herbaty. Trzymać łyżkę blisko oleju i niech ciasto spływać i do oleju. Powtórz z pozostałym cieście; za pomocą łyżki szczelinowej, od czasu do czasu obrócić i upiec placki, pozwalając im stać się złocisto-brązowymi ze wszystkich stron. (Smażyć placki w dwóch partiach, jeśli garnek się przepełni.) Jeśli temperatura oleju spadnie poniżej 350 ° F, zwiększ ciepło do średnio-wysokiej. Gdy placki będą złocisto brązowe, przełożyć je na przygotowany talerz, aby lekko ostygły.
Podawać na małym talerzu skropionym dużą ilością syropu trzcinowego.
Zwykle robię calas, gdy mam resztki ryżu w lodówce-czy to z poniedziałkowej czerwonej fasoli, czy chińskiej na wynos. Jeśli używasz resztek ryżu, dodaj 1 1/2 szklanki gotowanego, zimnego ryżu do ciasta.
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu David Guas i Raquel Pelzel, © November 2009 Taunton Press