Bułeczki Na Zakwasie
Bułeczki na zakwasie mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jeśli masz krem z kamienia nazębnego, sody oczyszczonej, soli i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 11%. Spróbuj Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie, oraz Chleb żytni na zakwasie i zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
W misce wymieszać mąkę, sól, śmietanę z kamienia nazębnego, sodę oczyszczoną, cukier i przyprawę do szarlotek.
Masło pokroić nożem lub blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodać starter na zakwasie i wymieszać ręcznie, tworząc miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 kawałki. Pat lub roll jeden kawałek ciasta do 1/2-cala grubości okrągłej.
Pokrój go na 4 kawałki w kształcie klina i umieść bułeczki na przygotowanej blasze około 1 cala od siebie. Powtórzyć z pozostałymi kawałkami ciasta.
Posmaruj wierzch bułeczek mlekiem i w razie potrzeby posyp gruboziarnistym cukrem.
Piec, aż bułeczki po prostu zacząć się złoty, 12 do 15 protokół.