Butterscotch-Glazed Coffee Shortbread Bars
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj bary kruche z kawą o szkliwionej konsystencji. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Ten przepis służy 40 i kosztuje 13 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, cukier, zmielone ziarna espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Batoniki Z Toffi, Batoniki Czekoladowe Toffi, oraz Glazurowane Batoniki Z Masłem Jabłkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 i umieść stojak na środku piekarnika. Wyłożyć dno 9-na-13-calowej patelni do pieczenia papierem do pieczenia.
W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij masło z cukrem na średniej prędkości, aż będzie puszyste i bardzo Blade, około 5 minut. Ubić wanilią i solą. W małej misce ubić mąkę z zmielonymi ziarnami espresso.
Dodaj suche składniki do miksera w 3 partiach, zeskrobując bok miski i ubijając, aż ciasto zostanie połączone.
Ciasto wcisnąć na patelnię w równomiernej warstwie.
Rozprowadź folię bezpośrednio na cieście i za pomocą szklanki z płaskim dnem wygładź ciasto na równą warstwę.
Zdjąć folię i piec kruche przez około 50 minut, aż bardzo lekko rumiane na górze i twarde, ale nie stałe w dotyku.
Przenieś patelnię do stelaża, aby lekko ostygła, około 10 minut.
Za pomocą linijki przeciąć ciepłe bułki wzdłuż na 8 pasków, a następnie przeciąć w poprzek na 5 rzędów.
Niech batoniki shortbread ostygnie całkowicie.
W małym, ciężkim rondlu połącz masło, brązowy cukier, espresso, syrop kukurydziany i sól i zagotuj na umiarkowanym ogniu, wirując patelnię. Gotować tylko do lekko zagęszczony, 1 1/2 do 2 protokół; zdjąć z ognia. Gdy bulgotanie ustąpi, natychmiast wlać gorącą glazurę na kruche ciasto. Pracując szybko za pomocą małej szpatułki przesuniętej, rozprowadź szkliwo w równej warstwie. Używając końcówki lekko naoliwionego noża do parkowania, przebij szkliwo między cięciami, bez przeciągania. Nacisnąć fasolę espresso na środku każdego baru.
Lekko ostudzić, a następnie ostrożnie podnieść pręty i przenieść na talerz.