Burrito Banany Foster

Burrito Banany Foster
Nigdy nie można mieć zbyt wiele kreolskich przepisów, więc daj Burrito banany Foster spróbować. Ten deser ma 486 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka wykałaczek, orzechów włoskich, tequili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Banany Foster (bananas Flambé), Bananas Foster, oraz Bananas Foster dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu, przynieść 6 Tbs. z brązowego cukru i masła i wody do wrzenia. Wymieszać w alkoholu; dusić do mieszania smaków, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
AlkoholAlkohol
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
Umieść jedną tortillę z mąki na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Z MąkiTortilla Z Mąki
4
Miejsce 1.3 plastry banana tuż poniżej środka, tworząc owoc w kłodę; posypać 1 Tb. brązowy cukier i 1 Tb. orzechy włoskie. Złóż obie strony tortilli nad nadzieniem, następnie złóż dno tortilli nad nadzieniem i przewróć, aby utworzyć opakowanie. Zabezpieczyć wykałaczkami. Powtórz z pozostałymi tortillami, bananami, cukrem i orzechami. (Można zrobić do przodu do tego punktu i przytrzymać w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
BananBanan
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
OwoceOwoce
CukierCukier
OrzechyOrzechy
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
5
Tymczasem ciepły olej w holenderskim piekarniku ustawiony na średnim ogniu, aż osiągnie 350 stopni na termometrze cukierkowym lub głębokim smażeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodaj wszystkie trzy nadziewane tortille. Smażyć, obracając raz, do złotego koloru, około 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
7
Przenieść do ręczników papierowych, lekko osuszyć powierzchnię oleju, usunąć wykałaczki i połowę na przekątnej ząbkowanym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
WykałaczkiWykałaczki
8
Łyżka 1 Tb. SOS maślany na dnie każdej z sześciu płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Pół tortilli i 1?2 szklanki lodów w każdej puli sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SOSSOS
10
Skropić pozostałym sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Don Olegario Albarino. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albariño to kwintesencja tej eleganckiej, aromatycznej odmiany, pokazującej jasne cytrusowe, grejpfrut i białe owoce oraz aromaty z uwodzicielskimi nutami kwiatowymi podkreślonymi przez świeżą, żywą kwasowość. Wykończenie jest długie i żywe, kończąc na ostrej nucie skórki cytryny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn