Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli

Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli
Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1195 kalorii, 47g białka, oraz 101 g tłuszczu każdy. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej sezamowy, tuńczyk żółtopłetwy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Davey ' s Broiled Yellowfin Tunan and Relish, Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli, oraz Burger zapiekany z tuńczyka z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz proszek wasabi, sok pomarańczowy, sok z limonki, 1 łyżka marynowanego imbiru w misce mini robota kuchennego lub moździerza i tłuczku. Puree lub zmielić, aż całkowicie gładkie. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Proszek WasabiProszek Wasabi
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Połącz plastry ogórka, krążki czerwonej cebuli, ocet ryżowy, cukier i ½ łyżeczki soli w misce; wrzucić do połączenia. Odstawić na co najmniej 1 godzinę. Lub przechowywać w lodówce do 1 dnia przed użyciem. Zrobić mieszaninę burger: Pulse tuńczyka w robocie kuchennym 12 lub 15 razy, skrobanie w dół boki do połowy, aby utworzyć kawałki wielkości grochu. Można też użyć noża szefa kuchni. Zeskrobać tuńczyka do dużej miski i dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, pozostały marynowany imbir, pastę chili, sos sojowy, olej sezamowy, pozostałe 2 łyżki majonezu, bułkę tartą Panko i szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszać i uformować w 2 paszteciki o grubości jednego cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Pasta ChiliPasta Chili
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Umieścić na talerzu i przechowywać w lodówce, pod przykryciem przez co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin. Lekko posmaruj patelnię żeliwną lub nieprzywierającą, a następnie podgrzej ją na średnim ogniu. Delikatnie połóż paszteciki z tuńczyka na ogrzanej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Połóż bułki na powierzchni roboczej. Umieść niewielką ilość kiełków na dolnych połówkach, a następnie trochę japońskiego ogórka. Top każdy z tuńczykiem burger, a następnie rozłożyć trochę wasabi aioli na nich. Przykryć wierzch bułki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
KiełkiKiełki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WasabiWasabi
AioliAioli
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia27
Magazyn