Bulion Cielęcy
Cielęcina bulion może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 42 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś kości golonki cielęcej, qt plus 1 szklanka wody, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bulion cielęcy, Bulion Cielęcy Brązowy, oraz Cielęcina Biała (Fond Blanc De Veau) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Ułóż kości cielęce w 1 warstwie w naoliwionej dużej patelni i piecz w środku piekarnika, obracając raz lub dwa razy, aż zbrązowieje, 30 do 45 minut. Pozostaw piekarnik włączony.
Przenieś kości szczypcami do wysokiego, wąskiego pojemnika o pojemności od 7 do 8 litrów i dodaj 4 litry wody. Odrzuć tłuszcz z patelni do pieczenia, a następnie natychmiast dodaj 1/2 szklanki wody do gorącej patelni, mieszając i skrobając brązowe kawałki i dodaj do garnka. Doprowadzić ciecz do drżenia (nagie gotować; około 88°) i gotować, często piany skimming w ciągu pierwszej godziny, około 10 godzin (użyj tamer płomień dla najniższego ciepła, jeśli to konieczne).
Podczas gotowania, pory umyć w misce z zimną wodą, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć. Ponownie smażyć olej i rozłożyć pory, marchew, cebulę i seler w 1 warstwie. Piec w środku piekarnika, mieszając raz lub dwa razy, aż złoty kolor, 20 do 30 protokół.
Przenieść warzywa do miski i natychmiast dodać pozostałe 1/2 szklanki wody do gorącej patelni, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, a następnie dodać do stockpot. Schłodzić warzywa i schłodzić, przykryte.
Dodaj pieczone warzywa i pozostałe składniki do stockpot na ostatnie 2 godziny gotowania.
Usuń kości szczypcami i odrzuć.
Wlać bulion partiami przez duże drobne sito do garnka 4-ćwiartkowego, odrzucając ciała stałe. Chłodny bulion, odsłonięty i schłodzić, przykryć, a następnie zeskrobać zatkany tłuszcz z schłodzonego bulionu. Jeśli skończysz z więcej niż 8 filiżanek zapasów, gotować na wolnym ogniu, odtłuszczanie piany, aby zmniejszyć. Jeśli masz mniej, dodaj wodę.