Budyń z białej czekolady i jagód
Biała czekolada i budyń jagodowy trwa około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 31 fanów. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder i budyń, jajka, mąkę samowystarczalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Budyniowe Z Białej Czekolady, Budyń Chlebowo-Jagodowy Z Białej Czekolady, oraz Budyń Chlebowo-Wiśniowy Z Białej Czekolady.
Instrukcje
Lekko posmarować 1-litrową zapiekankę do mikrofalówki lub 20-centymetrową kuchenkę mikrofalową. Ubij masło, cukier, mąkę, jajka i mleko elektryczną ręczną trzepaczką przez 2-3 minuty, aż będzie lekkie i puszyste.
Złóż białą czekoladę i większość jagód, wlej do naczynia, a następnie kuchenkę mikrofalową na wysokości przez 10-12 minut, aż ustawi się i wysuszy na wierzchu. Pozostawić na 5 minut, przed odpylaniem cukrem pudrem i podaniem z zarezerwowanymi jagodami i kremem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "