Budyń wołowy, ale i pasternakowy
Budyń wołowy, ale i pasternakowy wymaga z grubsza 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1275 kalorii, 39g białka, oraz 78 g tłuszczu każdy. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 386 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki, boczek lardons, duszona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dziczyzna, grzyby polne i budyń ale, Wołowina w gulaszu z pierogami, oraz Wołowina, piwo i ciasto Marmite.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię i gotować cebulę i lardons razem przez 5 minut, aż złoty. Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Dodać olej do patelni, polać wołowinę mąką, następnie równomiernie brązowieć na dużym ogniu.
Dodaj pasternak, ale, bulion, galaretka, tymianek i mieszaninę Lardon do patelni. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i dusić przez 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie.
Obficie masło 1,5 litra miski budyniowej. Aby zrobić ciasto, wymieszać mąkę, musztardę w proszku, suet i łyżeczki soli kuchennej.
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, Około 150 ml, aby uzyskać miękkie ciasto.
Wyjąć jedną czwartą ciasta i ustawić na jedną stronę. Na mocno posypanej mąką powierzchni rozwałkuj pozostałe ciasto, aby uzyskać dużą okrągłą, wystarczająco dużą, aby wyłożyć miskę.
Ostrożnie ułóż ciasto w misce (staraj się mieć 1 cm ciasta zwisającego z obręczy), a następnie naciśnij krawędzie połączenia, aby uszczelnić.
Rozwałkuj pozostałą ćwiartkę w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć górę.
Płyn do gotowania przelać z nadzienia do małej patelni i odstawić. Wyrzucić łodygi tymianku. Łyżką nadzienie do wyłożonej miski i wlać ponad 100 ml płynu do gotowania. Złożyć na zwisające ciasto i umyć wodą.
Umieść pokrywę na górze, mocno naciskając na krawędzie, aby uszczelnić.
Masło arkusz pergaminu do pieczenia, złożyć w dużej zakładce i położyć, strona masła w dół, na wierzchu budyniu. Przykryć plisowaną warstwą folii i na koniec związać sznurkiem, tworząc pętelkę na uchwyt, dzięki czemu można łatwo podnieść budyń.
Usiądź mały trivet lub duży foremka do ciastek na dnie głębokiego rondla, który jest wystarczająco duży, aby łatwo zabrać miskę. Do połowy napełnij patelnię wodą i zagotuj. Dolać do budyniu, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, uzupełniając w razie potrzeby wrzącą wodą.
Podgrzać płyn do gotowania, bulgotanie go trochę tak, że zmniejsza się do smacznego sosu. Ostrożnie wyjmij pudding. Uruchom nóż wokół krawędzi, a następnie obróć się i podawaj z sosem i zielenią, jeśli chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "