Budyń Karmelowo-Rogalikowy
Need a deser wegetariański? Budyń karmelowo-Rogalikowy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 62 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowy Budyń Croissant, Budyń Karmelowo-Rogalikowy, oraz Karmelowy Budyń Croissant.
Instrukcje
Lekko posmarować 1-quart płytkie naczynie do pieczenia i ułożyć kawałki rogalika w naczyniu. W małym rondlu wymieszaj cukier i wodę na umiarkowanie wysokim ogniu, aż cukier się rozpuści; wszelkie kryształy po bokach spłucz mokrą szczotką do ciast. Gotować bez mieszania, aż powstanie średni bursztynowy karmel, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać śmietanę, mleko i bourbon. Gotować na małym ogniu, aż utwardzony karmel rozpuści się.
W misce ubijamy jajka. Stopniowo ubijamy gorący karmel.
Zalać rogaliki i odstawić na 10 minut, naciskając rogaliki, aby utrzymać je pod wodą.
Piec budyń na środku piekarnika przez 20 minut, aż nadmuchany i złoty.
Ostudzić przez 10 minut, a następnie podawać.