Budyń Chlebowy Z Mango
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 52 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz chleb wiejski, ciężką śmietanę, mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Budyń Chlebowo-Kokosowy Mango, Kokosowy budyń chlebowy z sosem Mango, oraz Pudding Chlebowy Z Białej Czekolady Kokosowej Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło 9-by-11-calowe ceramiczne naczynie do pieczenia.
W średnim rondlu połączyć masło, mleko, śmietana, cukier, wanilia, kardamon, i imbir i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż masło topi się i mleko jest gorące.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia na około 4 do 5 minut.
W małej misce, ubijać jajka, a następnie ubijać je stale do mieszanki mleka. Kontynuuj ubijanie aż do wymieszania.
Mango i chleb połączyć w dużej misce i dobrze wymieszać.
Przenieść do naczynia do pieczenia i wlać mieszaninę mleka równomiernie na wierzch. Upewnij się, że wszystkie kawałki chleba są nasączone mieszaniną i odstawić na 5 minut.
Piec przez 45 do 50 minut, aż bąbelkowy i brązowy.
Podawać na ciepło, ale nie na gorąco, z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.
Wydrukowano za zgodą Anna Getty ' s Easy Green Organic przez Anna Getty, © kwiecień 2010 Chronicle Books