Budyń Ajerkoniak

Budyń Ajerkoniak
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, budyń ajerkoniak może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 powie, że trafił w sedno. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i podnieś masło, mąkę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Ajerkoniak rogalik budyń chlebowy z karmelowym syropem Ajerkoniakowym, Budyń Ajerkoniak, oraz Budyń Ryżowy Ajerkoniak są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W rondelku wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj 1/4 szklanki mleka do mieszanki mąki i mieszaj, aż będzie gładka. W innym rondlu oparz pozostałe 2 3/4 szklanki mleka; dodaj do mieszanki mąki. Gotować i mieszać mieszaninę na średnim ogniu; nie dopuścić do wrzenia. W misce ubij żółtka; Usuń 1/2 szklanki gorącej mieszanki i dodaj do żółtek, aby je temperować; dobrze wymieszaj i wróć do garnka. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez dodatkowe 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
3
Zdjąć z ognia; dodać masło i wanilię. Dokładnie złóż białka do gorącej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
MasłoMasło
4
Umieść w pojedynczych naczyniach z kremem lub jednej misce, posyp świeżo startą gałką muszkatołową i schłódź.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn