Brązowy Chleb Sodowy
Brązowy chleb sodowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Brązowy Chleb Sodowy, Brązowy Chleb Sodowy, oraz Irlandzki Brązowy Chleb Sodowy.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąkę pełnoziarnistą i 6 kolejnych składników (mąka pełnoziarnista przez sól); pokroić na maśle blenderem lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Zrób dobrze w środku mieszanki mąki; dodaj maślankę. Mieszać tylko do wilgotności.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 5 lub 6 razy. Pat ciasto w 8-calowe koło na blasze do pieczenia lekko pokryte sprayem do gotowania. Za pomocą ostrego noża, ciasto punkt poprzez 2 wzdłużne cięcia 1/4 cala głębokości w poprzek górnej części bochenka, tworząc X.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na stojaku z drutu.