Brzoskwiniowo-imbirowy Satay z piersi kaczki z grillowanymi brzoskwiniami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 317 kalorii, 7G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka kolendry, ocet ryżowy, sos sojowy i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawa przetarta grillowana pierś kaczki z grillowaną brzoskwinią i sałatką z koziego sera, Grillowany miód i Chile-Glazurowana pierś z kaczki, oraz Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i natką orzecha włoskiego smażony ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać czosnek, 1 łyżkę świeżego mielonego imbiru i sos sojowy.
Połącz konfitury, hoisin, ocet, jalapeno i pozostałe 1 łyżka świeżego imbiru w małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż do bulgotania.
Kaczkę wyjąć z marynaty, wycierając nadmiar. Oszlifuj każdy kawałek wzdłuż na nasączony wodą bambusowy szpikulec. Następnie nawlecz 4 plastry brzoskwini do każdego z 4 dodatkowych szaszłyków. Przygotuj grill na średnie pośrednie ciepło (350 do 450 stopni). Grill kaczka na stronie bezpośredniego ciepła, obracając raz, o 6 protokół.
Szczotkuj kaczkę obficie z glazurą i gotuj dodatkową minutę lub dwie na stronę, aż glazura będzie bulgotać, a kaczka ugotowana według własnych upodobań(temperatura wewnętrzna 125 stopni dla różowego różu).
Obficie posmaruj każdy brzoskwiniowy szpikulec odrobiną glazury. Następnie gotować brzoskwinie po pośredniej stronie grilla, aż trochę zmiękną (około 4 minut).
Pędzel na więcej glazury i przenieść szaszłyki do strony bezpośredniego ciepła karmelizować według własnych upodobań.
Wyjmij brzoskwinie z szaszłyków i połóż kilka plastrów na małym talerzu z kaczką satay na wierzchu.
Dekoruj zieloną cebulą i kolendrą (opcjonalnie).