Brzoskwinie z polewą na ciastka
Brzoskwinie z polewą na ciastka mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, sól, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placek z brzoskwiniami i śmietaną, Łatwy deser słodkie ciasto truskawkowe i brzoskwinie Verrine, oraz Puppy Bellies & Peaches {brązowe naleśniki z masłem z glazurowanymi brzoskwiniami}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połączyć brzoskwinie, cukier, sok z cytryny i cynamon w dużej misce; wrzucić, aby dobrze wymieszać.
Przenieś nadzienie do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali.
Mąkę, 3 łyżki cukru, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski.
Ubij śmietanę, jajko i wanilię w małej misce, aby zmiksować.
Dodać śmietanę do mieszanki mąki, mieszając do uzyskania bardzo miękkiego ciasta. Używając miary 1/4 szklanki, upuść ciasto na szczycie wypełniając 9 kopców, odstępując od siebie.
Kopce pędzla z roztopionym masłem. Pozostałą 1 łyżkę cukru wymieszać z cynamonem w małej filiżance; posypać kopcami.
Piec deser, aż do wypełnienia pęcherzyków i polewa jest złoty brąz, o 50 protokół. Chłodne 15 minut.
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi.