Bryłki Bażanta
Bryłki bażanta mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 725 kalorii, 39g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka płatków ziemniaczanych, jajko, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Bażant z kiszoną kapustą, oraz Bażant w Krokiecie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej frytkownicę do 375 do 400 stopni F (190 do 200 stopni C).
Posypać mięso bażanta z mięsa tenderizer i Funt lekko młotkiem, aby wszystkie kawałki jednolite i tej samej grubości. Używając średniej miski, połączyć mąkę, przyprawioną sól, pieprz, płatki ziemniaczane i pokruszone okruchy krakersa.
Dobrze wymieszać i odstawić.
W oddzielnej średniej misce, połączyć jajko i mleko i ubijać, aż będzie gładka. Zanurz paski mięsa bażanta w mieszaninie jaj, a następnie zanurz każdy pasek w mieszaninie mąki. Dobrze i dokładnie nałożyć i ułożyć na talerzu, aby paski można było łatwo przenieść do frytkownicy.
Umieść paski w frytkownicy ustawionej w temperaturze od 375 do 400 stopni F (od 190 do 200 stopni C) do uzyskania złotego koloru. (Uwaga: można również smażyć je na patelni na średnim wysokim do wysokiego ciepła z 1 szklanką oleju do smażenia na patelni, ale może być konieczne odwrócenie ich, jeśli nie są zanurzone w oleju.)