Pikantna Sałatka Z Pieczonej Marchewki, Koziego Sera I Awokado
Pikantna sałatka z pieczonej marchewki, koziego sera i awokado to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 349 kalorii, 13g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać płatki pieprzu, sól koszerna, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonej marchewki z pokruszonym kozim serem, Sałatka z pieczonych buraków z awokado, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi z miodem Dijon Vinaigrette, oraz Puree z awokado kanapka z kozim serem z pieczonych pomidorów cherry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w małej patelni ustawionej na średnim ogniu toast nasiona aż pachnące, 1 lub 2 protokół. Podzielić nasiona na pół i odstawić osobno.Za pomocą moździerza i tłuczku zmiażdżyć ½ prażonych nasion, płatków czerwonej papryki i soli, aż nasiona są dobrze sproszkowane.
Dodać mielony czosnek, skórkę pomarańczową i oliwę z oliwek. Dalej przerabiać mieszaninę na dobrze wkomponowaną, ale lekko grubą pastę.Doprowadzić do wrzenia duży garnek wody; dodać około 1-łyżka soli i połówki marchewki. Gotować marchew, aż ledwo gotowane o 7 protokół.
Odsączyć je w durszlaku i przenieść je do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia.
Rozprowadzić pastę przyprawową na wierzchu marchewki, gdy jeszcze gorące; podrzucając, aby marchew dobrze pokryte.
Umieść obrane pomarańczowe połówki na blachę do pieczenia pociętą bokiem do góry. Piecz je wszystkie w piekarniku, aż marchewki są rumiane i całkowicie ugotowane, o 25 minutes.In średni czas, obrać i pokroić awokado; rzucając je w occie, aż będzie gotowy do podania sałatki.Zmiksować kozi ser i mleko lub śmietanę w małej misce, aż kremowy, gęsty i dobrze wymieszane. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania. Ten krok jest opcjonalny; możesz po prostu pokruszyć ser na top.To podawać, rozłożyć zieleninę na półmisku. Top je z gorącą marchewką i chłodnymi plastrami awokado, mocowując (lub posypując) kozim serem i rukolą. Następnie kostki chleba tostowego. Wyciśnij sok z prażonych pomarańczy na sałatkę, odrzucając Skórki.
Na wierzch posypać Pozostałe prażone nasiona i podawać na ciepło.