Bruschetta z Favas i Guanciale: Bruschetta di Ngrecciata
Przepis Bruschetta z Favas i Guanciale: Bruschetta di Ngrecciatan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 503 kalorie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Mieszanka karczochów, ziemniaków, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bruschetta Z Favas I Ricottą, Bruschetta z Mozzarellanem i zmiażdżonymi świeżymi Favas, oraz Bruschettan w słoiku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni, połączyć fasolę fava, guanciale, karczochy, i cebula, skropić oliwą z oliwek i gotować na średnim ogniu, mieszając regularnie, aż składniki są zmiękczone i rumiane, o 10 protokół.
Doprawić solą i pieprzem i dodać 1/2 szklanki wody. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut, następnie dodaj pokrojone ziemniaki, dostosuj przyprawę, gotuj przez dodatkowe 2 minuty i usuń z ognia.
Rozgrzej grill lub brojlery. Grilluj każdą kromkę chleba, aż będzie złoty z obu stron i top każdy z niektórymi mieszaniną warzyw.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon
An authentic Italian Chianti made from grapes grown in the heart of Tuscany’s Chianti Classico region. An exquisite expression of the Sangiovese grape, with substantial acidity from the low pH of the soil in this region.The aromas of this complex red wine range from cherries and plums to gladiolus flowers and earthy flint. The tannic, oak-aged flavors are bright and round, with a dry, warm, earthy finish.Best enjoyed with very flavorful dishes, such as tomato-based sauces, mushroom ravioli, beef or pork roasts, and game meats from venison to pheasant. It is also excellent with mature cheeses.Blend: 85% Sangiovese, 15% Merlot and Cabernet Sauvignon