Brunch Flatbread z jajkami, boczkiem i Frisée

Brunch Flatbread z jajkami, boczkiem i Frisée
Brunch Flatbread z jajkami, bekonem i Frisée może być właśnie chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka aktywnych drożdży, liście sałaty frisée, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Friseé z boczkiem i jajka na miękko gotowane przepis, Klon pieczone warzywa i chrupiący bekon Flatbread dla Fabulous Flatbread Challenge, oraz Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce posypać drożdże 1 1/2 szklanki ciepłej (11
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Odstawić, aż drożdże zmiękną, około 5 minut. Wymieszać 1 łyżeczkę soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Stopniowo mieszać lub, z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, ubić w 3 1/2 szklanki mąki, aż mieszanina tworzy miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Jeśli używasz haka do ciasta, bij z dużą prędkością, aż ciasto nie będzie już lepkie i wyciągnie czysto z miski, 5 do 7 minut. Jeśli ciasto jest nadal lepkie, ubij więcej mąki, 1 łyżkę na raz. Jeśli ugniatamy ręcznie, zeskrobujemy ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Zagniataj, aż będzie gładka, sprężysta i nie będzie lepka, od 15 do 20 minut; dodaj mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść ciasto w naoliwionej misce; przekręć ciasto na wierzchu. Przykryć ciasto folią i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, 35 do 45 minut. Ciasto rozwałkować, przykryć i schłodzić do 8 godzin(patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Tymczasem, w 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać boczek, aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Rezerwy 1 łyżka kapie z boczku do sukni zieleni, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Co najmniej 2 godziny przed podaniem wyjąć ciasto z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej na 45 minut (patrz UWAGI). Zeskrobać na lekko posypanej mąką desce i delikatnie nacisnąć, aby wydmuchać powietrze. Ciasto podzielić na cztery kawałki. Przykryj folią i pozostaw 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Roll lub delikatnie rozciągnąć jeden kawałek na raz do 13-przez 7-calowy owal około 1/16 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
10
Umieść każdy na naoliwionej i mąki kukurydzianej-odkurzony 12-przez 15-calowy bez obręczy blachy do pieczenia; w razie potrzeby, rozciągnąć ciasto do zmiany kształtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Każdy owal posmarować około 1/2 łyżki oliwy z oliwek i posypać około 1/3 szklanki sera. Ułóż ćwiartkę ugotowanego boczku równomiernie na każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SerSer
12
Pieczemy płaski chleb dwa na raz w piekarniku 450 przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć z piekarnika i rozbić 3 jajka na każdy owal (w przypadku jaj ugotowanych na twardo, jajka rozbić na płaski chleb 5 minut do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
15
Powrót flatbreads do piekarnika, przełączanie pozycji patelni, i piec, aż ciasto jest dobrze rumiane, 5 do 8 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
16
Tymczasem w dużej misce wymieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek lub reserved boczku i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Dodać szpinak i podsmażyć i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
18
Wsuń każdy płaski chleb na deskę do krojenia lub talerz. Kopiec ubrany zieleni równo na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
19
Każdy owal pokroić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na osiem plastrów.
20
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn