Brokuły z sosem cytrynowym
Brokuły z sosem cytrynowym to dodatek, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 3G tłuszczu i w sumie 74 kalorii. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ten przepis z Taste of Home wymaga żółtek jaj, skórki cytryny, soku z cytryny i skrobi kukurydzianej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brokuły Z Sosem Cytrynowym, Brokuły z sosem cytrynowym, oraz Sos cytrynowy do brokułów lub kalafiora.
Instrukcje
Umieść brokuły w dużym rondlu; dodaj 1 cal. wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 5-8 minut lub do miękkości.
W międzyczasie w małym ciężkim rondlu podgrzej bulion i masło, aż masło się rozpuści.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z bulionem. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia i bąbelkowania.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj sok z cytryny i obierz.
Odcedź brokuły; podawać z sosem.