Brokuły z gorącym sosem z boczku
Brokuły z gorącym sosem boczku może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 297 kalorii, 10g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka boczku, pieprzu, destylowanego octu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Brokuły z gorącym sosem z boczku, Brokuły Z Gorącym Sosem Z Boczku, oraz Brokuły z boczkiem, serem pleśniowym i sosem Ranczo.
Instrukcje
Łodygi brokułów obrać obieraczką do warzyw, a następnie pokroić w poprzek na plasterki o średnicy 1/4 cala.
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, 4 do 5 protokół.
Przełożyć boczek łyżką szczelinową na kilka warstw ręczników papierowych, aby odcedzić, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Dodać czosnek i rodzynki na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż czosnek jest blady złoty, o 1 minutę. Wymieszaj ocet, olej, sól i pieprz, a następnie usuń z ognia.
Tymczasem, gotować różyczki brokuły i łodygi w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż tylko miękkie, 4 do 5 protokół.
Brokuły dobrze odcedzić i przelać do miski.
Przynieść sos na wolnym ogniu, a następnie gotować, mieszając, 1 minutę.
Na brokuły wlać gorący sos i posypać boczkiem, podrzucając do połączenia.