Brandi ' s Won Ton
Zdobyte Tony Brandi wymagają ok. 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 42 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Mieszanka owijek wonton, sos sojowy, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Won Ton, Teksas Wygrał Tony, oraz Little lemon-tones są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać kapustę napa i gotować odkryte do miękkości, o 1 minutę.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy kapusta napa jest zimna, dobrze odcedzić, wyciskając nadmiar wody i umieścić w dużej misce. Wymieszać mieloną wieprzowinę, 2 łyżki sosu sojowego, sherry, skrobię kukurydzianą, 1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i zieloną cebulę.
Ułóż połowę owijek wonton na dużym arkuszu woskowanego papieru.
Posmaruj każdą owijkę lekko białkiem jajka.
Umieść czubatą łyżeczkę mieszanki wieprzowej na środku każdego opakowania. Zbierz wszystkie 4 rogi owijarki wonton i szczyp krawędzie razem, aby uszczelnić wypełnienie. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i upuścić wontons do wrzącej wody. Kiedy wontony wynurzą się na powierzchnię, dalej gotuj je o minutę dłużej.
Wyjąć łyżką szczelinową, gdy zakończą gotowanie i umieścić na talerzu.
Wymieszaj 1/4 szklanki sosu sojowego, przyprawiony ocet ryżowy i 2 łyżki rozdrobnionego świeżego imbiru w misce.