Black IPA
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj Black IPAn. Ten przepis służy 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Pale ale liquid malt extract, German carafan ii, Chocolate malt i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wegańskie Herbed czarny ryż, Czarna soczewica, i czarny Quinoa Pilaf salaterki z jeżyn, Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 galony wody do 77°.
Usuń z ognia i dodaj do wody specjalne słody, zawarte w siatkowym worku. Przykryć i pozostawić na 1 godzinę, a następnie wyrzucić słód.
Doprowadzić 2 galony wody do wrzenia.
Dodaj namaczającą herbatę ze step
Powoli dodawać ekstrakt, mieszając.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąć łącznie 6,5 galonów. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz na dużym ogniu.
Kiedy osiągniesz wrzenia, Uruchom odliczanie minutowe na 90 minut.
Dodać ilości chmielu w podanych powyżej godzinach.
Pod koniec 90 minut usuń z ognia. Ostudzić brzeczkę do temperatury poniżej 21° za pomocą kąpieli lodowej lub chłodziarki brzeczki. Pamiętaj, aby zachować higienę na każdym etapie po zagotowaniu.
Przenieść brzeczkę do odkażonego wiadra fermentacyjnego lub pojemnika na mleko.
Dodać śluzę i schłodzić do 17°.
Gdy brzeczka osiągnie 17°, napowietrzyć brzeczkę i drożdże pszenne.
Niech temperatura brzeczki wzrośnie do 19° i przytrzymaj przez tydzień lub do zakończenia fermentacji. Stelaż do wtórnego i dodać dodatek suchego chmielu.
Obniż temperaturę do 3°, a następnie butelkuj lub beczkuj piwo i ciesz się za dwa tygodnie (beczkowane) lub sześć (butelkowane)!