Black IPA

Black IPA
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj Black IPAn. Ten przepis służy 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Pale ale liquid malt extract, German carafan ii, Chocolate malt i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wegańskie Herbed czarny ryż, Czarna soczewica, i czarny Quinoa Pilaf salaterki z jeżyn, Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 galony wody do 77°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Usuń z ognia i dodaj do wody specjalne słody, zawarte w siatkowym worku. Przykryć i pozostawić na 1 godzinę, a następnie wyrzucić słód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
SłódSłód
3
Doprowadzić 2 galony wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Dodaj namaczającą herbatę ze step
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
5
Powoli dodawać ekstrakt, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
6
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby osiągnąć łącznie 6,5 galonów. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Kiedy osiągniesz wrzenia, Uruchom odliczanie minutowe na 90 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
8
Dodać ilości chmielu w podanych powyżej godzinach.
9
Pod koniec 90 minut usuń z ognia. Ostudzić brzeczkę do temperatury poniżej 21° za pomocą kąpieli lodowej lub chłodziarki brzeczki. Pamiętaj, aby zachować higienę na każdym etapie po zagotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
10
Przenieść brzeczkę do odkażonego wiadra fermentacyjnego lub pojemnika na mleko.
11
Dodać śluzę i schłodzić do 17°.
12
Gdy brzeczka osiągnie 17°, napowietrzyć brzeczkę i drożdże pszenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
13
Niech temperatura brzeczki wzrośnie do 19° i przytrzymaj przez tydzień lub do zakończenia fermentacji. Stelaż do wtórnego i dodać dodatek suchego chmielu.
14
Niech lager na 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LagerLager
15
Obniż temperaturę do 3°, a następnie butelkuj lub beczkuj piwo i ciesz się za dwa tygodnie (beczkowane) lub sześć (butelkowane)!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia1
Magazyn