Big Daddy ' s Tandoori Chicken

Big Daddy ' s Tandoori Chicken
Kurczak Tandoori Big Daddy wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 1114 kalorii, 76g białka, oraz 76g tłuszczu na porcję. Za $3.94 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką korzeń imbiru, cebulę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Milky Way Brownie Bites jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chiński kurczak tatusia Wu, Big Daddy ' s Chicken Sriracha Stir-fry, oraz Big Daddy ' s Downtown Roasted Chicken dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do wysokiej. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
3
W średniej wielkości misce wymieszaj kminek, kolendrę, paprykę, cayenne, sól, pieprz do smaku, sok z cytryny, skórkę z cytryny, jogurt, czosnek i korzeń imbiru, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
JogurtJogurt
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj kurczaka i równomiernie przykryj marynatą. Przykryj folią w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Wyjmij kurczaka z marynaty i włóż do grilla. Gotuj przez 6 do 7 minut z każdej strony, często obracając. Podczas gotowania podlać pozostałą marynatą. Zmniejsz ogień do niskiego i przykryj pokrywką grilla. Kontynuuj gotowanie, aż kurczak się ugotuje, około 18 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Połóż kaszę na półmisku do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
7
Wyjmij kurczaka z grilla i podawaj na kaszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KaszaKasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
W dużym rondlu z grubym dnem na średnim ogniu dodaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż zmiękną, około 1 do 2 minut. Dodaj mleko i śmietanę i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
KremKrem
CebulaCebula
MlekoMleko
10
Ubij kaszę, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż będzie gęsta i miękka, około 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Dodaj parmezan, sok z cytryny, sól, pieprz i szczypiorek. Dobrze wymieszaj. Trzymaj w cieple, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
ParmezanParmezan
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
SólSól

Składniki

2(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento1kgskurczak pokrojony na 8 sztukkurczak pokrojony na 8 sztuk3(zima)posiekany szczypiorekposiekany szczypiorek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikasza kukurydziana Biała mielonakasza kukurydziana Biała mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(zima)starty korzeń imbirustarty korzeń imbiru1(może być lub przeglądać)Cayenne mieloneCayenne mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra mielonakolendra mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1cytrynowy, z pestką i sokiemcytrynowy, z pestką i sokiem3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1cebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan11 funt cukinii,popękany czarny pieprzpopękany czarny pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiopakowanie mrożonego ciasta waniliowegoopakowanie mrożonego ciasta waniliowego

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 63 dolarów.
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Maximin Grunhauser Riesling Abstberg Grosses Gewachs
Grunhaus jest stosunkowo nowy w produkcji GG, dołączył do VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) dopiero w 2015 roku. Tworzą dwa GGs-Herrenberg i Abstberg. Króluje Abtsberg, pochodzący z gleb ciemnoniebieskich łupków. Wykazuje charakterystyczne aromaty i smaki białej brzoskwini, moreli, wiosennych kwiatów i zielonych ziół. Ekscytująca smuga cytrusowej kwasowości budzi podniebienie i ujawnia Głębokie mineralne i ziołowe aspekty tego niezwykłego kompleksu Riesling. Nie brakuje owoców-brzoskwinia, jabłko i mango błyszczą przez cały czas - ale to nawiedzająca ziemistość i filigranowy detal tego wina sprawia, że jest niezapomniany.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn