Przepis białe Curry jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 715 kalorii, 34g białka, oraz 57 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis z pbs.org ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liście limonki kaffir, długość galangal, zapakuj grzyby enoki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier palmowy, możesz podążać za tym daniem głównym z Halloween Wyciąć Ciasteczka Cukru jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziki czosnek i biała fasola Curry, Dziki czosnek i biała fasola Curry, oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodaj szalotki, czosnek, imbir, sól, kolendra, i kminek do robota kuchennego i proces, aż masz stosunkowo gładką pastę, która nie zawiera żadnych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
2
Posypać obfite ilości soli na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Podgrzej ciężki garnek na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać olej, a następnie dodać mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Niech mięso brązowy z jednej strony, a następnie odwrócić i brązowy z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Przenieść mięso do miski i powtórzyć, jeśli to konieczne, aby brązowy resztę mięsa.
Dodaj pastę przyprawową do gorącego oleju, stale mieszając, aby zapobiec spalaniu. Gdy pasta przyprawowa jest bardzo pachnąca (ale nie rumiana ), dodaj liście limonki, galangal, trawę cytrynową i chili i kontynuuj smażenie, aż poczujesz zapach liści limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Pasta Przyprawowa
Eliksir G
Galangal
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Dodać mleko kokosowe i cukier palmowy, a następnie powrócić mięso do garnka. Przykryć luźno pokrywką i delikatnie dusić na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie (około 1 godziny dla kurczaka, 2 godziny dla wieprzowiny).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukier Palmowy
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Dodać grzyby enoki i bakłażan i gotować odkryte, aż bakłażan jest miękki i curry lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Enoki
1 Torebka świeżego Szpinaku
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
10
Usuń liście limonki, galangal, trawa cytrynowa i chili, a następnie dodaj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Eliksir G
Galangal
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Getrank Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.