Biała gorąca czekolada z mieszadełkami Marshmallow
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, biała gorąca czekolada z mieszadełkami Marshmallow może być znakomitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 7 g białka i 33 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 25 osób. Świetnie sprawdza się jako napój. Jeśli masz pod ręką półsłodkie chipsy czekoladowe, pianki marshmallow, czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Biała gorąca czekolada z mieszadłami do pianek marshmallow, Domowe pianki miętowe – idealne mieszadła do gorącego kakao i Mieszadełka do czekolady.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: Osiem 6-calowych patyczków do lizaków lub lodów
Mieszadła: Wyłóż małą blachę do pieczenia woskiem lub papierem pergaminowym.
Czekoladę włóż do małej miski ustawionej na garnku z ledwo gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. Włóż patyczek lizaka do każdej pianki. Zanurzaj pianki marshmallow w czekoladzie, pozwalając, aby nadmiar czekolady spłynął z powrotem do miski.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż czekolada stwardnieje, 20 minut.
Wymieszaj mleko migdałowe, cynamon i gałkę muszkatołową w rondlu o pojemności 5 litrów. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj białą czekoladę i agawę. Ciągle mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka, 2 minuty. Utrzymuj ciepło na małym ogniu, aż będzie gotowe do podania.
Gorącą czekoladę wlać do kubków i wymieszać za pomocą mieszadełek do pianek marshmallow.