Bi-Rite Creamery ' s Cara Cara Orange kardamon Ice Cream
Bi-Rite Creamery Cara Caran Orange kardamon Ice Cream może być tylko deser, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1099 kalorii, 12g białka, oraz 89g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.14 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Waniliowe balsamiczne pieczone udka z kurczaka z sosem Cara Caran Orange # VanillaWeek, Cara Caran i krew-Sałatka pomarańczowa z ricottą Salata, oraz Sola Z Salsą Cara Caran Orange, Awokado I Czerwoną Cebulą.
Instrukcje
Umieść strąki kardamonu w małej patelni i umieść patelnię na średnim ogniu. Tosty, często mieszając, aż aromatyczne, 2 do 3 minut.
Zdejmij z ognia, pozostaw do ostygnięcia na minutę, a następnie użyj ostrego noża, aby grubo posiekać strąki.Wskazówka: strąki kardamonu mają tendencję do latania po całym miejscu, gdy je posiekasz. Aby to zminimalizować, użyj dużej deski do krojenia, ostrego noża i powolnych, celowych ruchów podczas siekania. Lub możesz zmiażdżyć strąki, kołysając je tam iz powrotem nad nimi na desce do krojenia.
W średnio ciężkim rondlu wymieszaj kardamon, śmietanę, mleko, połowę cukru (1/4 szklanki) i sól.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Kiedy mieszanina zaczyna się bąbelkować wokół krawędzi, usuń z ognia i przykryj patelnię.
Niech strome przez około 30 minut, lub do mieszaniny śmietany ma wyraźny smak kardamonu. (Posmakuj go, aby monitorować postęp; mieszanina stanie się gorzka, jeśli zostanie przekroczona.)
Na bazie: w średniej żaroodpornej misce ubić żółtka tak, aby je rozbić, a następnie ubić pozostały cukier (1/4 szklanki). Odstawić.
Odsłaniać mieszankę śmietany i umieścić patelnię na średnim ogniu. Gdy mieszanina zbliża się do nagiego gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do medium.
Ostrożnie wyjąć około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany i, ubijając jajka stale, dodać śmietanę do miski z żółtkami. Powtórz, dodając kolejne 1/2 szklanki gorącej śmietany do miski z żółtkami. Wracając do patelni śmietany na kuchence, użyj żaroodpornej szpatułki, aby wymieszać śmietanę, ponieważ powoli wlewasz mieszaninę jajek i śmietany z miski z powrotem na patelnię.
Nadal gotować mieszaninę ostrożnie na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zostanie zagęszczona, pokryje tylną część szpatułki i pozostawia wyraźny ślad po uruchomieniu palcem przez nią, 1 do 2 minut dłużej.
Odcedzić bazę przez sitko o drobnej siatce i umieścić w czystym pojemniku. Pracując bezpośrednio nad pojemnikiem, użyj drobnej tarki, aby zetrzeć skórkę pomarańczową na podstawie lodów. Umieść pojemnik w łaźni lodowej, umyj szpatułkę i od czasu do czasu mieszaj bazę, aż ostygnie. Następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce podstawy przez co najmniej 2 godziny lub na noc.
Dodać wanilię do bazy i mieszać aż do wymieszania. Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas gdy lody są ubijane, umieść pojemnik, którego użyjesz do przechowywania lodów w zamrażarce. Ciesz się od razu lub, aby uzyskać mocniejsze lody, zamrozić na co najmniej cztery godziny.