Beef Wellington
Jeśli chcesz dodać więcej Europejska przepisy do pudełka z przepisami, wołowina Wellington może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 742 kalorie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 10 minut. Przepis ten zachwycił 3632 osoby. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, sól i pieprz, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Beef Wellington, Beef Wellington, oraz Beef Wellington.
Instrukcje
Filet przesmażyć ze wszystkich stron: doprawić obficie solą i pieprzem.
Podgrzać łyżkę lub dwie oliwy na dużej patelni na dużym ogniu. Filet przesmażyć na patelni ze wszystkich stron, aż będzie dobrze zarumieniony (wskazówka: nie przesuwaj filetu, dopóki nie będzie miał szansy na brązowienie).
Wyjąć filet z patelni i ostudzić. Po ostygnięciu posmaruj filet ze wszystkich stron musztardą.
grzyby Duxelles: posiekać grzyby i umieścić je w robocie kuchennym i przecieru.
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu.
Przecier grzybowy przełożyć na patelnię i gotować, pozwalając grzybom uwolnić wilgoć.
Gdy wilgoć uwalniana przez grzyby zagotuje się, usuń grzyby z patelni i odstaw do ostygnięcia.
filet w pastie grzybowej i szynce:
Rozwałkuj duży kawałek folii.
Ułóż plasterki szynki na plastikowej folii, aby się pokrywały.
Rozłóż mieszankę grzybową na szynce.
Umieść filet wołowy na środku, zawiń Grzybek i szynkę na filecie, używając folii tak, aby zrobić to szczelnie.
Owinąć filet wołowy w ciasny kształt beczki, skręcając końce plastikowej folii, aby je zabezpieczyć. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
z ciasta francuskiego, zawiń filet wołowy: na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj arkusz ciasta francuskiego do rozmiaru, który owinie się wokół filetu wołowego.
Rozpakuj filet z folii i umieść na środku ciasta.
Brzegi ciasta posmarować roztrzepanymi jajkami.
Złóż ciasto wokół filetu, odcinając nadmiar na końcach (ciasto, które ma więcej niż 2 warstwy grubości nie będzie gotować całą drogę, spróbuj ograniczyć nakładanie się).
Umieścić na małym talerzu, szew stronie w dół, i pędzla ubitych żółtek na całej górze. Schłodzić przez 5-10 minut.
Filet zawinięty w ciasto umieścić na patelni do pieczenia.
Ponownie posmaruj odsłoniętą powierzchnię ubitymi jajkami.
Ostrym nożem strzelić górną część ciasta, nie przechodząc przez całe ciasto.
Wierzch posypać grubą solą.
Piec w temperaturze 400 ° F przez 25-35 minut. Ciasto powinno być ładnie złociste. Aby upewnić się, że pieczeń jest średnio rzadka, przetestuj z termometrem do natychmiastowego odczytu mięsa. Wyciągnij w temperaturze 125-130°F dla średnio rzadkich.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 10 minut przed krojeniem. Pokroić w 1-calowe plastry grubości.
Przepis adaptowany z tego filmu do produkcji wołowiny Wellington przez szefa kuchni Gordona Ramsaya.