Bażant z Risotto, grillowanymi szparagami i pieczonym kalafiorem

Bażant z Risotto, grillowanymi szparagami i pieczonym kalafiorem
Bażant z Risotto, grillowanymi szparagami i pieczonym kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $11.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 1301 kalorii, 97g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, szparagi, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wegański ryż kalafiorowy "Risotto" ze szparagami i pieczarkami, Risotto Z Pieczonym Kalafiorem, oraz Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyjąć obie piersi z bażanta i doprawić sumakiem, solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić piersi podczas risotto i warzyw. W razie potrzeby użyj reszty bażanta,aby zrobić wywar do gotowania risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BażantBażant
PieprzPieprz
StadoStado
SumakSumak
SólSól
1
W średnim rondlu na umiarkowanym ogrzać bulion. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W drugim średnim rondlu na umiarkowanym ogniu rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać koper włoski i Por i podsmażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
PorPor
4
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu aż do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodać ryż i podsmażyć, mieszając, aż lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodać około 1 kadzi gorącego wywaru i gotować, często mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie wywaru, 1 kadzi na raz, i gotuj, mieszając często, aż cały wywar zostanie wchłonięty, a risotto będzie kremowe i delikatne, ale nadal al dente. Masło wymieszać, doprawić solą i pieprzem, ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
W średniej misce wymieszać szparagi, olej, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Rozgrzej patelnię grillową na umiarkowanym ogniu, a następnie dodaj szparagi i grilluj do miękkości. Ewentualnie, wrzucić szparagi, olej, sól, i pieprz razem na dużej blasze do pieczenia i piec w piekarniku 260° do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej blasze do pieczenia, wymieszać kalafior, olej, sól i pieprz. Pieczemy do miękkości i karmelizujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, ogrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj bażanta i sear, przewracając raz, aż obie strony rozwijać bogaty brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
3
Dodać masło i szałwii i gdy masło topi, używać go do baste piersi. Kontynuuj gotowanie, aż natychmiastowy termometr odczytowy włożony w najgrubszą część bażanta (nie dotykaj kości) zarejestruje 74°.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
MasłoMasło
KościKości
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
4
Niech bażant odpocznie krótko, a następnie przeciąć każdą pierś na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
1
Risotto, szparagi i kalafior podzielić na 4 talerze. Na wierzchu 1/2 piersi bażanta udekorować w razie potrzeby zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
SzparagiSzparagi
BażantBażant
Koper WłoskiKoper Włoski
2
Od Mistrza
3
Szef kuchni, (C) © 2013 FOX
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn