Bażant z Risotto, grillowanymi szparagami i pieczonym kalafiorem
Bażant z Risotto, grillowanymi szparagami i pieczonym kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $11.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 1301 kalorii, 97g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz liście szałwii, szparagi, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wegański ryż kalafiorowy "Risotto" ze szparagami i pieczarkami, Risotto Z Pieczonym Kalafiorem, oraz Risotto owsiane z pieczonym kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć obie piersi z bażanta i doprawić sumakiem, solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić piersi podczas risotto i warzyw. W razie potrzeby użyj reszty bażanta,aby zrobić wywar do gotowania risotto.
W średnim rondlu na umiarkowanym ogrzać bulion. Trzymaj ciepło.
W drugim średnim rondlu na umiarkowanym ogniu rozgrzać olej.
Dodać koper włoski i Por i podsmażyć do miękkości.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu aż do wyschnięcia.
Dodać ryż i podsmażyć, mieszając, aż lekko tosty.
Dodać około 1 kadzi gorącego wywaru i gotować, często mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie wywaru, 1 kadzi na raz, i gotuj, mieszając często, aż cały wywar zostanie wchłonięty, a risotto będzie kremowe i delikatne, ale nadal al dente. Masło wymieszać, doprawić solą i pieprzem, ogrzać.
W średniej misce wymieszać szparagi, olej, sól i pieprz.
Rozgrzej patelnię grillową na umiarkowanym ogniu, a następnie dodaj szparagi i grilluj do miękkości. Ewentualnie, wrzucić szparagi, olej, sól, i pieprz razem na dużej blasze do pieczenia i piec w piekarniku 260° do miękkości.
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Na dużej blasze do pieczenia, wymieszać kalafior, olej, sól i pieprz. Pieczemy do miękkości i karmelizujemy.
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, ogrzać olej.
Dodaj bażanta i sear, przewracając raz, aż obie strony rozwijać bogaty brązowy kolor.
Dodać masło i szałwii i gdy masło topi, używać go do baste piersi. Kontynuuj gotowanie, aż natychmiastowy termometr odczytowy włożony w najgrubszą część bażanta (nie dotykaj kości) zarejestruje 74°.
Niech bażant odpocznie krótko, a następnie przeciąć każdą pierś na pół.
Risotto, szparagi i kalafior podzielić na 4 talerze. Na wierzchu 1/2 piersi bażanta udekorować w razie potrzeby zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.
Szef kuchni, (C) © 2013 FOX