Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem

Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cydr, bulion z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Pieczony bażant z dzikimi grzybami, ziemniakami i boczkiem ragout, oraz Duszony kurczak z brukselką i boczkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / gaz 5.Roztopić masło w dużym, nieprzywierającym naczyniu. Doprawiamy bażanty, dodajemy do naczynia i brązujemy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjąć z naczynia i odstawić.
3
Dodaj boczek, cebula, seler i sageto danie i gotować przez 10 min untilthe cebula jest miękka i boczek jest chrupiące.Ostrożnie wylać nadmiar tłuszczu.Powrót bażanty do naczynia irozsypać na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Zalać kotletem i bulionem z kurczaka, gotować na wolnym ogniu, przykryć pokrywką i gotować w piekarniku przez 25 minut, aż ptaki się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wyjmij ptaki z naczynia i trzymaj. Powrót danie do płyty grzejnej na wysokiej temperaturze.
6
Pozostaw płynną bańkę, aż zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj kapustę, przykryj pokrywką i gotuj przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
7
Dodaj śmietanę, sprawdź przyprawy i kontynuuj gotowanie przez 1 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Podawaj bażanta na wierzchu mieszanki kapusty z puree, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
BażantBażant
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn