Bażant pieczony w garnku z cydrem i boczkiem
Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cydr, bulion z kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Pieczony bażant z dzikimi grzybami, ziemniakami i boczkiem ragout, oraz Duszony kurczak z brukselką i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C wentylator / gaz 5.Roztopić masło w dużym, nieprzywierającym naczyniu. Doprawiamy bażanty, dodajemy do naczynia i brązujemy ze wszystkich stron.
Wyjąć z naczynia i odstawić.
Dodaj boczek, cebula, seler i sageto danie i gotować przez 10 min untilthe cebula jest miękka i boczek jest chrupiące.Ostrożnie wylać nadmiar tłuszczu.Powrót bażanty do naczynia irozsypać na jabłkach.
Zalać kotletem i bulionem z kurczaka, gotować na wolnym ogniu, przykryć pokrywką i gotować w piekarniku przez 25 minut, aż ptaki się ugotują.
Wyjmij ptaki z naczynia i trzymaj. Powrót danie do płyty grzejnej na wysokiej temperaturze.
Pozostaw płynną bańkę, aż zmniejszy się o połowę, a następnie dodaj kapustę, przykryj pokrywką i gotuj przez 3 minuty.
Dodaj śmietanę, sprawdź przyprawy i kontynuuj gotowanie przez 1 min więcej.
Podawaj bażanta na wierzchu mieszanki kapusty z puree, jeśli chcesz.