Bamieh (bliskowschodni gulasz z okry)

Bamieh (bliskowschodni gulasz z okry)
Jeśli chcesz dodać więcej bliskowschodnich przepisów do swojego pudełka z przepisami, Bamieh (bliskowschodni gulasz z okry) może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 28 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,46 USD za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Jeśli masz pod ręką sól i mielony pieprz, gulasz jagnięcy, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 9 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 94%, to danie jest super. Podobne przepisy obejmują bliskowschodnią okrę - bamya, pikantną okrę stir fry (w stylu bliskowschodnim) i gulasz kafta (bliskowschodni gulasz z klopsikami).

Instrukcje

1
Podgrzej olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę, sól i czarny pieprz; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i zmieni kolor na jasnozłoty kolor, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać jagnięcinę, cynamon, kminek, kolendrę i pastę czosnkową. Gotuj na średnim ogniu, aż jagnięcina zacznie się brązowieć, 10 do 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj pomidory i koncentrat pomidorowy; gotuj i mieszaj przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Kostki bulionu wołowego rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Suszonej Soczewicy2 Szklanki Suszonej Soczewicy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Bulion wlać do garnka z jagnięciną i wymieszać z okrą. Jeśli to konieczne, dodaj wodę, aby przykryć okrę. Przykryć i dusić przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Zdejmij pokrywkę i gotuj przez kolejne 45 minut do 1 godziny, aż jagnięcina będzie bardzo miękka, a gulasz osiągnie pożądaną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
GulaszGulasz

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz w menu? Spróbuj połączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Karthauserhof Riesling QbA Ruwer. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Karthauserhof Riesling QbA Ruwer
Karthauserhof Riesling QbA Ruwer
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn