Bakłażan
Bakłażan wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 219 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 56 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka do 2 jajka, bułka tarta, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Wegańskie: smażona kanapka z bakłażanem z bakłażanem Mayo, Jak Spiralizować bakłażana: makaron z bakłażanem, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!).
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Dodać bakłażany i gotować 10 protokół. Zanurz chleb w wodzie i usuń, ściskając, aby spuścić wodę i odstawić.
Usuń bakłażany z wody i dobrze spuścić. Gdy bakłażany ostygną, grubo posiekaj je i umieść w misce roboczej robota kuchennego.
Dodaj namoczony chleb i 1 jajko i pulsuj, aby utworzyć nieco jednorodną pastę, dodając więcej jajka w razie potrzeby.
Dodaj 1/2 szklanki pecorino, czosnku i pietruszki i kontynuuj pulsowanie, aż utworzy się gładka, ale nieco sucha mieszanka. Nie przesadzaj.
Włącz mieszaninę do miski do mieszania i umieść bułkę tartą na dużym talerzu. Używając rąk i pracy szybko, toczyć mieszaninę bakłażana w kulki o średnicy 1/2 cala i toczyć każdą kulkę w bułce tartej do pokrycia. Trzymaj każdą piłkę na tacy arkusza.
W patelni o ciężkim dnie, podgrzać oliwę z oliwek, aż tylko do palenia. Gotować kulki bakłażana w oleju kilka na raz, przez 6 do 7 minut, aż ciemny złoty kolor, obracając delikatnie drewnianą łyżką, aby równomiernie brązowy ze wszystkich stron.
Wyjąć na tacę lub talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Posypać pozostałym pecorino i podawać.