Parfaity z kremem z masła orzechowego
Parfaits z kremem z masła orzechowego wymaga około 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 21 g białka i 60 g tłuszczu. Za 1,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Mieszanka pocałunków z mlecznej czekolady, masła orzechowego, bitej polewy z kartonu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 49%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Parfaits z masłem orzechowym i bananami, Parfaits z masłem orzechowym i Parfaits z masłem orzechowym.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj połowę ubitej polewy z masłem orzechowym. Mieszaj pozostałą polewę, aż się połączy. Odłóż dwa czekoladowe pocałunki; grubo posiekaj pozostałe czekoladki.
Podzielić jedną trzecią mieszanki polewy pomiędzy dwie szklanki parfait; Na wierzch połóż jedną czwartą posiekanej czekolady. Powtórz warstwy. Na wierzch posyp pozostałą mieszanką polewy i zarezerwowanymi pocałunkami. Schłodzić aż do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Do Parfait świetnie nadają się śmietankowe sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "