Pieczony łosoś w ziołowej skórce
Pieczony łosoś w ziołowej skórce wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 5,54 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 46 g białka, 33 g tłuszczu i łącznie 500 kalorii. Mieszanka soli koszernej, musztardy dijon, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, pełnoziarnistej 30 i pescatarian. Ten przepis zachwycił 103 osoby. Wielu osobom bardzo smakowało to danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 96% wyniku, co jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczony łosoś w glazurze ziołowo-musztardowej, Pieczony łosoś w glazurze ziołowo-musztardowej i Łosoś w ziołowej panierce.
Instrukcje
Doprawić filety z łososia solą koszerną. Wyłóż blachę do pieczenia folią i lekko posmaruj olejem roślinnym.
Rozgrzej brojler w piekarniku na wysokim poziomie i ustaw ruszt piekarnika około 8 cali od źródła ciepła.
Zmiel czosnek, estragon i pietruszkę w blenderze lub moździerzu i tłuczku, aż powstanie luźna pasta.
Wymieszaj majonez, musztardę Dijon, sok z cytryny i pieprz cayenne z pastą czosnkową, aż się połączą.
Filety z łososia ułożyć na blasze skórą do dołu. Łyżką posmaruj ziołami wierzch i boki każdego fileta.
Gotuj pod rozgrzanym brojlerem, aż filety będą dobrze rumiane, około 5 minut. Wyłącz brojler i włącz piekarnik na 350 stopni F (175 stopni C).
Piec, aż wewnętrzna temperatura łososia wyniesie 130 stopni F (55 stopni C), a łosoś będzie łatwo płatkowany widelcem, około 3 do 4 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to moje ulubione dania z łososia. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.