Babeczki Jagodowo-Cytrynowe Meyer
Blueberry-Meyer Lemon Muffins może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 12. 312 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sok z cytryny, jagody i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki jagodowe Meyer cytrynowe z polewą Streusel Crumb, Batony Meyer cytrynowo-jagodowe, oraz Meyer Lemon & Blueberry Scones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. Pokryj kubki puszki muffin nieprzywierającym sprayem do pieczenia lub szczotkuj obficie roztopionym masłem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub w dużej misce, za pomocą ręcznego miksera), masło i cukier śmietanę na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 3 minut.
Jajko, śmietanę, skórkę z cytryny i sok wymieszać w małej misce widelcem lub małą trzepaczką.
Dodaj do kremowanego masła i wymieszać, aż w pełni połączone, o 2 protokół; ciasto pojawi się trochę grudki.
Dodaj suche składniki w dwóch partiach, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Zeskrobać boki i dno miski oraz mocowanie wiosła. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć jagody, aby uniknąć ich kruszenia.
Używając miarki do lodów lub dużej łyżki, miarka około 1/3 szklanki ciasta do każdej filiżanki muffin. Podnieś puszkę na muffinki i kilka razy mocno uderzaj o powierzchnię roboczą, aby wyrównać ciasto i uwolnić kieszenie powietrzne.
Wierzch każdej muffinki posypać 1/4 łyżeczki cukru.
Piec przez 13 minut, następnie obrócić puszkę muffinek i piec przez dodatkowe 13 minut, lub aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta. Schłodzić muffinki na patelni na stojaku chłodzącym przez 15 do 20 minut przed ich wyjęciem.
Przechowywanie: babeczki można przechowywać do 2 dni w hermetycznym pojemniku lub zamrażać do 2 miesięcy w workach zamrażalniczych Ziploc.