Babeczki Daktylowe
Babeczki daktylowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 10g tłuszczu i w sumie 220 kalorii. Za 32 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jeśli masz pod ręką zmielony cynamon, tłuszcz, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i wegetariański dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Babeczki z orzechami daktylowymi – te słodkie babeczki z kawałkami orzechów włoskich i daktylami są idealnie ciepłe po wyjęciu z piekarnika, Babeczki owsiane daktylowe, oraz Babeczki Orzechowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść daktyle w małej misce i dodaj wrzącą wodę; odstawić na 10 minut (nie spuszczać). W międzyczasie w małej misce ubij tłuszcz i cukier, aż się kruszy, około 2 minut. Ubij jajko.
Dodaj daty; ubijaj na niskiej prędkości, aż się połączą.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon; mieszać do mieszanki daktylowej drewnianą łyżką, aż się zmiksuje. Dodaj orzechy włoskie.
Napełnij wyłożone papierem kubki na muffinki do dwóch trzecich.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt. Babeczki można zamrozić do 3 miesięcy.