Azjatyckie klopsiki z pieczarkami i makaronem ryżowym
Azjatyckie klopsiki z pieczarkami i makaronem ryżowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Mieszanka imbiru, mniej sodu rosół z kurczaka, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatyckie klopsiki z pikantnym makaronem ryżowym, Makaron Daikon i Broccolini z azjatyckimi klopsikami wieprzowymi, oraz Azjatycki Makaron Ryżowy Chili Lime dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryć wnętrze torby piekarnika sprayem do gotowania.
Umieścić torebkę na dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Połączyć mielonego indyka, pokrojone w kostkę grzyby, zielona cebula, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka sosu sojowego, i olej sezamowy w misce, i kształtować 16 (1-calowy) klopsiki.
Umieścić klopsiki na pojedynczej warstwie papieru woskowego.
Połącz gorącą wodę i paluszki ryżowe w misce i odstaw 15 minut.
Dobrze odcedzić i dwukrotnie przeciąć nożyczkami.
Połącz 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej i bulionu w dużej misce.
Dodaj 2 łyżeczki sosu sojowego, sherry i sok z limonki.
Dodaj paluszki ryżowe, pokrojone grzyby, imbir, curry i czosnek, i dobrze wymieszać.
Umieścić mieszaninę makaronu w przygotowanej torbie piekarnika.
Umieścić klopsiki na mieszaninie makaronu, i złożyć krawędzie worka na uszczelnienie.
Piec w 450 przez 20 minut lub aż klopsiki są gotowe.
Umieścić worek piekarnika na talerzu, rozciąć ostrym nożem, a następnie obrać folię.
Posypać mieloną kolendrą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.