Azjatyckie brokuły i czerwona papryka z orzeszkami ziemnymi
Azjatyckie brokuły i czerwona papryka z orzeszkami ziemnymi to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 16G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jeśli masz paprykę, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Azjatyckie brokuły i czerwona papryka z orzeszkami ziemnymi, Łatwe Azjatyckie brokuły z orzeszkami ziemnymi, oraz Azjatyckie Pieczone Brokuły I Czerwona Papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1/4 bulionu szklanki na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; podsmażyć 1 do 2 min. albo aż czosnek będzie chrupiący-delikatny.
Dodać brokuły, paprykę, sos sojowy i pozostały bulion; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; dusić na średnim ogniu 5 do 6 min. lub aż brokuły będą chrupiące-delikatne, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z orzechami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.