Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj azjatyckiego marynowanego steka ze spódnicą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz hoisin, steki flank, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany azjatycko-marynowany stek ze spódnicy, Marynowana Spódnica Stek, oraz Balsamiczna Marynowana Spódnica Stek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubić razem piwo, sok pomarańczowy, hoisin, mirin, soja, Worcestershire, Sriracha i olej sezamowy. Wymieszać czosnek i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Hoisin
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sriracha
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Steki umieścić w dużym naczyniu do pieczenia i zalać marynatą na wierzchu. Marynować co najmniej 30 minut, lub do nocy w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Rozgrzej patelnię grillową lub grilluj na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, Julienne
4
Wyjmij steki z marynaty, wytrząsając nadmiar. Wyrzucić marynatę. Grilluj steki przez około 6 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Niech steki odpocząć na 5 minut przed krojenia. Pokroić w cienkie plasterki na ziarno i przenieść do talerza do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
6
Na wierzch posypać sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.