Awesome Tangerine-Glazed Turkey
Niesamowity Indyk z mandarynką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 54 porcje z 172 kalorie, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bulion z indyka, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mandarynka-Indyk Glazurowany, Tort Mandarynkowy Glazurowany, oraz Tort Polenta Glazurowany Mandarynką.
Instrukcje
Rozpuścić 6 łyżek masła z olejem rzepakowym i sokiem mandarynkowym w rondlu na średnim ogniu.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia około 5 minut. Namoczyć kawałek gazę na tyle duży, aby zasłonić indyka w mieszaninie.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).Indyka oczyścić, a jamę ciała doprawić solą i pieprzem. Luźno zapakuj jamę szyi i jamę ciała farszem. Związać pałeczki, rozłożyć 6 łyżek masła na indyku, doprawić solą i pieprzem.
Indyka ułożyć na płytkiej patelni.
Piecz indyka przez 25 minut w rozgrzanym piekarniku, a następnie ułóż namoczoną gazę na indyku. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F (110 stopni C). Kontynuuj pieczenie 1 godzinę. Pozostawiając gazę przykrytą indykiem, podlewamy mieszanką soku mandarynkowego. Kontynuuj pieczenie około 2 godzin, fastrygując od czasu do czasu, aż temperatura wewnętrzna najgrubszej części uda osiągnie 180 stopni F (80 stopni C), a farsz wewnątrz jamy ciała osiągnie 165 stopni F (70 stopni C). Wylej gazę i połóż indyka na półmisku. Pozostawić do ostygnięcia indyka około 25 minut przed wyrzeźbieniem.
Odtłuszczone tłuszcze z soków na patelni i rezerwa 1/4 szklanki tłuszczu i odtłuszczonych soków na patelni. Na patelni wymieszaj soki na patelni z 1 szklanką wywaru z indyka; gotuj na dużym ogniu, mieszając, aby zeskrobać dno patelni.
W rondlu na małym ogniu, ubij razem zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu i mąki, aż zgęstnieje, o 3 protokół. Wymieszać soki z patelni i pozostały wywar z indyka, dodać karkówkę i podroby. Dusić 10 minut, stale mieszając, aż podroby są gotowane przez. Przecedzić przez sito i podawać z indykiem i farszem.