Autentyczny Meksykański Ostry Sos
Autentyczny meksykański gorący sos może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 8 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 13 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz czosnek, ocet, pieprz czarny Chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj [Głównie] Autentyczny Meksykański Sos Enchilada, Autentyczna Meksykańska Salsa, oraz Autentyczna Meksykańska Margarita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łodygi i nasiona z guajillo chile, pasilla chile i New Mexico chile strąków.
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu. Toast Chile strąki na patelni, aż lekko brązowy, o 2 do 3 protokół.
Przenieść strąki chile do małej miski i zalać je ciepłą wodą. Pozwól chiles moczyć około 40 minut.
Usuń guajillo i New Mexico chiles z wody. Użyj łyżki, aby zeskrobać miąższ ze skóry. Usunąć skórę.
Umieść miąższ guajillo chile i New Mexico chiles w robocie kuchennym z pasilla chile i wodą, w której papryka nasączona. Puree w robocie kuchennym, aż wszystkie składniki zostaną połączone.
Dodaj czosnek, kminek, sól, brązowy cukier, sól i ocet. Puree mieszaninę, aż będzie gładka.