Autentyczny Meksykański Ostry Sos

Autentyczny Meksykański Ostry Sos
Autentyczny meksykański gorący sos może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 8 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 13 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz czosnek, ocet, pieprz czarny Chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Spróbuj [Głównie] Autentyczny Meksykański Sos Enchilada, Autentyczna Meksykańska Salsa, oraz Autentyczna Meksykańska Margarita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń łodygi i nasiona z guajillo chile, pasilla chile i New Mexico chile strąków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka PasillaPapryka Pasilla
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
2
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu. Toast Chile strąki na patelni, aż lekko brązowy, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść strąki chile do małej miski i zalać je ciepłą wodą. Pozwól chiles moczyć około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Usuń guajillo i New Mexico chiles z wody. Użyj łyżki, aby zeskrobać miąższ ze skóry. Usunąć skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
5
Umieść miąższ guajillo chile i New Mexico chiles w robocie kuchennym z pasilla chile i wodą, w której papryka nasączona. Puree w robocie kuchennym, aż wszystkie składniki zostaną połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka PasillaPapryka Pasilla
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodaj czosnek, kminek, sól, brązowy cukier, sól i ocet. Puree mieszaninę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SólSól

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawSos
Magazyn