Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy)
Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy) wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Ta przystawka ma 316 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ryżu krótkoziarnistego, skórka cytrynowa, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Arroz con Coco (kubański kokosowy Pudding ryżowy), Arroz Con Coco (Kolumbijski Ryż Kokosowy), oraz Ryż z kokosem i rodzynkami (Arroz con coco y Pasas) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść wodę i ryż.
Umieścić goździki, wanilię i cynamon na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Dodaj do mieszanki ryżu. Doprowadzić do gotowania na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 20 minut lub aż ryż jest miękki i ciecz jest prawie wchłaniany.
Wymieszać z mlekiem i rodzynkami; gotować 10 minut, często mieszając. Wymieszać imbir, skórkę i sól; gotować 5 minut, często mieszając.
Wlać mieszankę ryżu do miski lub poszczególnych misek; przykryć powierzchnię budyniu folią. Wyluzuj.
W razie potrzeby posypać cynamonem.